Mâncare de fasole cu limbă de vită

O poţi lua ca pe o provocare culinară. Sau poţi considera că acest preparat va fi pe gustul oricui. Cert este că, la final, toată lumea se va linge pe degete.
Ingrediente
500 g limbă de vită
500 g fasole albă uscată
2-3 cepe
2 morcovi
1 ţelină mică
1 rădăcină de pătrunjel
1 lingură pastă de tomate
sare
ulei
boia dulce
piper
Mod de preparare
Pui fasolea la înmuiat de seară până a doua zi dimineaţă. A doua zi, scurgi apa, pui fasolea la fiert şi îi schimbi apa de trei ori. Pui şi limba să fiarbă în apă rece cu sare. Toci mărunt ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina. Le căleşti în ulei încins, adaugi sare, piper şi boia.
După ce s-au înăbuşit, le pui peste fasolea scursă de jumătate din apă şi le laşi să fiarbă complet împreună. Când totul a fiert bine, adaugi pasta de tomate şi mai laşi încă două-trei clocote. Fierbi limba în apă rece cu sare. După ce a fiert, o cureţi imediat de pieliţă şi o tai. Aduci la masă cu mămăligă caldă.