Mâncare de legume la cuptor
Prietenul tocăniţelor, mărarul este una dintre cele mai comune plante aromatice. Este şi cazul acestui fel de mâncare de legume la cuptor pe care îl poţi prepara mai ales în zilele de post, dar nu numai.
Mâncare de legume la cuptor - Ingrediente (2 porţii)
1 vânătă 3 cartofi 1 ardei roşu 1 ceapă roşie 100 ml ulei 1 legătură de mărar 1 linguriţă sare piper negru, după gust
Mâncare de legume la cuptor - Mod de preparare
Tai vânăta rondele, presari cu sare, pui pe o hârtie de copt şi laşi deoparte 15 minute. Tai cartofii în patru, iar ardeiul roşu şi ceapa le tai fâşii şi le pui într-o tavă, apoi adaugi rondelele de vânătă pe care le-ai uscat cu un prosop de hârtie. Presari mărarul mărunţit, sarea, uleiul, piperul şi le amesteci. Dai tava la cuptorul încins la 180 de grade şi o ţii până când legumele se rumenesc.