Mâncare de linte
Ai făcut vreodată mâncare de linte? Dacă nu, acum e momentul. Uite cât de uşor se prepară.
Ingrediente:
1 pachet de linte piept de pui tăiat cubuleţe 500 g roşii 1 lingură bulion ulei sare piper 1 ceapă tocată 1 morcov tăiat cubuleţe 1 ardei tăiat cubuleţe 1 legătură de pătrunjel 2 căni de apă clocotită
Mod de preparare:
Ţii lintea la înmuiat în apă de seara. Dimineaţa schimbi apa şi o pui la fiert. După ce constaţi că s-a înmuiat, o strecori şi o laşi deoparte. Încingi ulei într-un vas şi prăjeşti bucăţile de carne, apoi le scoţi şi căleşti legumele: ceapa, ardeiul şi morcovul. Le ţii până se înmoaie şi adaugi bulionul şi roşiile descojite şi tăiate cubuleţe. Laşi câteva clocote, potriveşti de sare şi piper, pui carnea şi o cană cu apă clocotită. După ce s-a îngroşat sosul adaugi lintea. Mai torni o cană de apă clocotită, potriveşti de sare şi piper, după gust, şi fierbi până scade apa.
Opreşti focul şi serveşti cu pătrunjel tăiat fin, presărat din abundenţă.