Mâncare de linte cu cârnaţi FOTO

În combinaţie cu alte legume sau cu carne, lintea e gustoasă şi sănătoasă! Prepară o delicioasă mâncare de linte cu cârnaţi. Adaugă lintea curăţată, în prealabil, de impurităţi în apa clocotită, apoi dă focul mic şi mai fierbe aproximativ 30 de minute.
Mâncare de linte cu cârnaţi - Ingrediente
1 ceapă 3 roşii 1 morcov 2 căţei usturoi sare piper 2 foi de dafin ½ ţelină 1 păstârnac cimbru ulei 300 g linte 3 cârnaţi
Mâncare de linte cu cârnaţi - Mod de preparare
Fierbi lintea în apă cu sare până se înmoaie. Cureţi şi tai cubuleţe morcovul, ţelina şi păstârnacul, iar ceapa o toci julien.

Încingi ulei într-o cratiţă. Căleşti ceapa şi usturoiul tăiat feliuţe. Când ceapa a devenit translucidă, pui lintea şi un polonic din zeama în care a fiert şi jumătate din cantitatea de roşii tăiate subţire. Laşi 10 minute să fiarbă, apoi adaugi şi rădăcinoasele tăiate.

Tai pieliţa cârnaţilor şi scoţi carnea, pe care o pui peste celelalte ingrediente din cratiţă. Adaugi frunzele de dafin şi laşi câteva minute.

Torni 1-2 polonice din apa în care a fiert lintea şi adaugi restul de roşii tăiate. Potriveşti de sare şi piper şi mai laşi pe foc mic 15-20 de minute. Stingi focul şi presari cimbru proaspăt. Serveşti caldă.

Cea mai simplă reţetă de ciorbă de linte
Cea mai simplă reţetă de ciorbă de linte
Supă-cremă de morcovi şi linte