Mâncare de linte cu carne de porc
O farfurie de linte pe zi asigură energie organismului. În plus, lintea este săţioasă, te ajută să ţii în frâu apetitul şi, implicit, să-ţi menţii silueta. Nu în ultimul rând, acest aliment are proprietatea de a îmbunătăţi digestia şi previne apariţia balonării şi a constipaţiei. Aşadar, vă poftim la o porţie zdravănă de mâncare de linte cu carne de porc.
Mâncare de linte cu carne de porc - Ingrediente (4 porţii)
1 cană linte 500 g carne porc 500 g roşii 1 lingură bulion ulei sare piper 1 ceapă tocată 1 morcov tăiat cubuleţe 1 cartof tăiat cubuleţe 1 legătură pătrunjel 2 căni apă clocotită 1 cană mazăre
Mâncare de linte cu carne de porc - Mod de preparare
Laşi lintea în apă, de seara. Dimineaţa, schimbi apa şi o pui la fiert. După ce s-a înmuiat, o strecori şi o dai deoparte. Încingi ulei într-un vas şi prăjeşti bucăţile de carne, apoi le scoţi şi căleşti ceapa şi morcovul. Le ţii până se înmoaie şi adaugi cartoful tăiat cubuleţe, bulionul şi roşiile descojite şi tăiate cubuleţe. Laşi câteva clocote, potriveşti de sare şi piper, pui carnea şi o cană cu apă clocotită. După ce s-a îngroşat sosul, adaugi lintea şi mazărea. Mai torni o cană de apă clocotită, potriveşti de sare şi piper, după gust, şi fierbi până scade apa. Opreşti focul şi serveşti mâncarea de linte cu carne de porc cu pătrunjel tăiat fin, presărat din abundenţă.