Mâncare de mazăre cu piept de pui şi ciuperci

1 59956 original jpg jpeg

Ce poate fi mai bun decât mazărea în combinaţie cu ciuperci şi carne de pui? Surprinde-ţi plăcut familia cu această mâncare excelentă, de primăvară. Poate suna ciudat combinaţia aceasta, dar sigur vă va plăcea mult şi o veţi face de fiecare dată când vă veţi aduce aminte de gustul şi aroma extraordinară a acestei bunătăţi.

Ingrediente Mâncare de mazăre cu piept de pui şi ciuperci:

- 1 kg pulpe de pui - 500 de g mazăre îngheţată sau proaspătă - 500 g de ciuperci - 500 g cartofi - 1cană supă de pui sau legume - 3 linguri ulei - 2 căţei de usturoi - 1 lingură bulion - 1 legătură ceapă verde - 1 ardei capia roşu - Sare şi piper - Mărar tocat mărunt sau busuioc

Mod de preparare Mâncare de mazăre cu piept de pui şi ciuperci:

Carnea se spală şi se taie în bucăţi cum preferaţi. Se pune apoi la încins în ulei. După 3-4 minute se adaugă ceapa verde tăiată mărunt. Ciupercile se curăţă, se spală bine şi se taie în sferturi. Se adaugă peste carnea de pui şi ceapa, se lasă la călit câteva minute să mai scadă sosul de la ciuperci.

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Mazărea se curăţă dacă este cazul, dacă nu se spală bine. Se adaugă mai întâi cartofii peste carne, apoi mazărea şi apoi supa fierbinte de pui sau legume. Pentru aceasta poţi da carnea de pui în câteva clocote înainte de a o căli. Dacă nu faci şi supă de legume la mâncărica de mazăre, fierbe separat câteva legume (morcov, păstârnac, ţelină, ceapă) din care poţi face apoi un piure.

Se lasă la foc potrivit să fiarbă bine toate legumele şi carnea şi la final se adaugă bulionul împreună cu căţeii de usturoi zdrobiţi, se mai lasă 5 minute pe foc. Se presară apoi cu verdeaţa tocată mărunt, se stinge focul şi se serveşte caldă. Este absolut delicioasă, dulceagă şi merge foarte bine şi cu frigănele. Poftă bună!