Mâncare de mazăre cu pipote. Reţeta care aminteşte de gustul preparatelor bunicilor
Uitasem de această reţetă de mâncare de mazăre cu pipote, peste care dădusem într-o carte mai veche de reţete. Ţin minte că o pregătisem după ce mama o gătise de foarte multe ori şi a fost foarte bună. Am avut o mică reticenţă când a venit vorba de pipote, gândindu-mă că s-ar putea să dureze mai mult, dar nu m-am descurajat. Am gătit şi am obţinut o mâncare de mazăre cu pipote foarte gustoasă.
Ingrediente pentru mâncare de mazăre cu pipote
500 g pipote de pui 1 morcov 200 ml suc de roşii 1 kg mazăre 1 ceapă sare piper
Mâncare de mazăre cu pipote - Mod de preparare
Cureţi pipotele bine, le tai zgârciurile în exces, le speli şi le laşi la scurs. Căleşti ceapa şi pipotele în ulei. După ce carnea şi-a schimbat culoarea, presari sare, adaugi foaia de dafin şi acoperi cu apă. Laşi la fiert cam 45 de minute. Verifici dacă sunt gata, adaugi usturoiul feliat, mazărea, bulionul, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi 15-20 de minute pe foc. Nimic nu va mai rămâne în farfurie după ce vei servi această mâncare de mazăre cu pipote celor dragi.