Mâncare de mazăre cu pui
Bogate în substanţe esenţiale pentru organism, micile boabe verzi au mari beneficii pentru sănătate. De aceea e indicat să incluzi mazărea în meniul tău, mai ales acum, la început de vară, când este şi vremea ei.
Ingrediente
700 g mazăre 1 ceapă 1 morcov 1 cutie de roşii cuburi 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă zahăr 50 ml ulei sare piper rulouri de piept de pui în bacon, opţional
Mod de preparare
Pui mazărea la fiert în apă cu sare. Când este gata, o scurgi şi păstrezi 2 căni de zeamă. Separat, căleşti în ulei ceapa tăiată julien şi morcovul dat prin răzătoarea mare sau tăiat rondele. Adaugi mazărea fiartă, roşiile cuburi şi bulionul, linguriţa de zahăr şi completezi cu apa rămasă. Laşi să fiarbă la foc mediu, apoi sărezi şi piperezi după gust şi, la sfârşit, adaugi boiaua şi mărarul tocat. Poţi servi, dacă vrei, cu rulouri de piept de pui în bacon.