Mâncare de perişoare cu legume şi sos de roşii

ciorba perisoare legume sos rosii jpeg

N-am mai preparat demult o mâncare de perişoare cu legume şi sos de roşii aşa cum scrie la carte. Cu un gust bun şi arome ademenitoare. Este că avem dreptate? Dar nu-i nimic! O poţi prepara chiar azi.

Mâncare de perişoare cu legume şi sos de roşii - Ingrediente

600 g carne tocată 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 felie de pâine ½ ceaşcă lapte 1 ou pătrunjel verde tocat sare piper

1 lingură de făină

3 linguri ulei

1 ceapă

1 morcov

1 ţelină potrivită

5-6 roşii

2-3 căţei de usturoi

1 foaie de dafin

cimbru uscat

1 linguriţă zahăr

2 linguri oţet

sare

piper

Mâncare de perişoare cu legume şi sos de roşii - Mod de preparare

Carnea tocată se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, pâine înmuiată în lapte şi bine stoarsă, pătrunjelul tocat mărunt, oul bătut, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează perişoare rotunde, de mărimea nucilor, care se fierb în apă cu sare 15 minute. Se scot cu spumiera când sunt gata fierte. În zeama rămasă se fierb ceapa, morcovul şi ţelina. După ce au fiert, se pasează prin sită. Roşiile se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe şi se fierb cu apă cât să le acopere. Apoi se pasează prin sită şi se amestecă cu piureul de legume. Se diluează piureul cu zeama în care au fiert legumele şi perişoarele, se adaugă făina desfăcută cu puţină apă şi ulei, zahărul, oţetul, felioare de usturoi, foaia de dafin, cimbrul, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă 5 minute, amestecând mereu, apoi se adaugă perişoarele şi se mai fierb 5 minute. Mâncarea de perişoare cu legume şi sos de roşii.