Mâncare de pui cu cartofi. Reţetă spaniolă

mancare de pui cu cartofi reteta spaniola jpeg

Această reţetă spaniolă de mâncare de pui cu cartofi este foarte aromată şi atrăgătoare din punct de vedere al culorilor. Fiecare porţie o poţi însoţi de o felie de pâine prăjită şi de puţin orez fiert. Este un fel de mâncare inspirat din clasica salsa.

Mâncare de pui cu cartofi. Reţetă spaniolă - Ingrediente

½ cană ulei de măsline 1 ceapă tocată 3 căţei usturoi 5 roşii potrivite, tăiate pe jumătate ½ vânătă, curăţată de coajă şi tăiată cuburi 1½ linguriţă sare 600 g carne de piept de pui 1 cartof mare, feliat sare piper 1 linguriţă condimente pentru pui ½ cană pătrunjel

Mâncare de pui cu cartofi. Reţetă spaniolă - Mod de preparare

Pentru sos: încinge uleiul într-o tigaie la flacără medie. Adaugă ceapa şi usturoiul. Scobeşte roşiile şi pune conţinutul, în afară de coji, în tigaie. Adaugă vinetele şi lasă să fiarbă 5-10 minute. Amestecă din când în când şi mai lasă 5-10 minute pentru a se combina aromele.

Pune compoziţia într-un blender şi mixează până obţii o pastă ca un piuyre şi potriveşte de sare.

În aceeaşi tigaie, pune un strop de ulei de măsline şi adaugă bucăţile de pui şi feliile de cartofi. Presară sare şi piper şi condimentele. Sotează câteva minute pe fiecare parte până devin arămii.

Toarnă piureul înapoi în tigaie, acoperă cu un capac şi lasă pe foc 10 minute sau până se pătrund bine şi carnea şi cartofii. Presară pătrunjel pe deasupra.

sursa: http://pinchofyum.com/

Mâncare de linte cu cârnaţi

Mâncare de linte cu cârnaţi

Mâncare de vinete

Mâncare de vinete

Mâncare de broccoli la cuptor

Mâncare de broccoli la cuptor