Mâncare de pui cu dovlecei

mancare de pui cu dovlecei si ardei jpeg

Pentru a beneficia de toţi nutrienţii lor, este preferabil să nu curăţaţi dovleceii de coajă. La fel procedaţi şi în cazul acestei mâncări de pui cu dovlecei. Dacă îi mâncaţi gătiţi, fierbeţi-i în puţină apă, scurt timp, pentru a evita distrugerea alimentelor nutritive, sau beţi apa în care i-aţi fiert. Dacă îi mâncaţi cruzi, în salate, alegeţi-i pe cei tineri care nu au amidon deloc.

Mâncare de pui cu dovlecei - Ingrediente

4 pulpe de pui 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 3 dovlecei 1 morcov 4 roşii 1 lingură pastă de roşii 4 linguri ulei 2 căţei de usturoi pătrunjel verde sare piper

Mâncare de pui cu dovlecei - Cum se prepară

Se rumenesc bucăţile de carne în ulei, pe toate părţile. Se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul tăiat felii subţiri, ardeii tăiaţi fâşii şi se călesc împreună până când se înmoaie legumele. Se adaugă câte puţină apă ca să nu se lipească. Se curăţă dovleceii de coajă, se taie felii sau cuburi, se adaugă peste carne şi legume şi se fierb împreună încă 5-6 minute.

Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cuburi, pasta de roşii, căţeii de usturoi zdrobiţi, sare şi piper după gust şi se pune vasul la cuptor pentru 15-20 de minute. Mâncarea de pui cu dovlecei se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde.