Mâncare de ţelină cu carne de porc

1366376370 8448mancare 20cu 20telina 20si 20carne 20de 20porc jpeg

Iată o mâncare pe care o poţi prepara oricând în timpul anului:

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică

Ingrediente

400 g carne de porc

1 rădăcină ţelină mărişoară

2 cepe

2 linguri ulei

2 linguri bulion

½ linguriţă boia dulce de ardei

200 ml supă de oase

1 foaie de dafin

cimbru

pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Tai carnea bucăţi potrivite pe care le rumeneşti în două linguri de ulei, pe toate părţile. Adaugi ceapa tocată mărunt şi o lingură cu supă de oase. Le laşi să fiarbă împreună până când se în moaie ceapa şi devine galbenă. Adaugi în cratiţă şi ţelina curăţată şi tăiată cuburi, torni restul supei, acoperi şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, circa 35 minute.

După ce carnea şi ţelina s-au pătruns, adaugi dafinul, cimbrul, boiaua şi bulionul desfăcut cu puţină apă caldă. Potriveşti gustul de sare şi piper şi dai cratiţa la cuptor 10 minute ca să capete un aspect frumos. O aduci la masă decorată cu pătrunjel, alături de salată de varză murată sau murături asortate.