Mâncare de varză
Bine coaptă, cu frunze dese şi cărnoase, varza este tocmai potrivită pentru preparate spectaculoase.
Preparare: 1 h 30 minute Dificultate: mică 4 porţii
Ingrediente
1 varză proaspătă potrivită
1 ceapă mare
150 g kaizer
50 g unt
4 linguri smântână
150 ml lapte
2 linguri caşcaval ras
2 linguri parmezan ras
2 ouă
3 linguri pesmet
sare
piper
Mod de preparare
Tai varza şuviţe, o opăreşti în apă cu sare 10 minute, o scurgi de apă şi o aşezi într-o formă termorezistentă unsă generos cu unt şi tapetată cu pesmet.
Separat, căleşti ceapa tăiată felii subţiri cu puţin unt, o scoţi cu lingura de supă şi o amesteci cu varza. În locul ei rumeneşti kaizerul tăiat bucăţi şi îl scoţi apoi deoparte.
Baţi ouăle cu laptele şi smântâna, adaugi caşcavalul ras şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni totul peste varză, adaugi restul de unt tăiat bucăţele şi introduci vasul în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute.
Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari deasupra parmezan ras, adaugi kaizerul prăjit şi mai laşi vasul la cuptor până se amestecă bine aromele şi se rumeneşte frumos deasupra. O serveşti caldă.
sursa foto: StockFood