Mâncare de varză nouă cu ciuperci şi cârnaţi

Crudă, varza este mai hrănitoare. Este delicioasă cu câteva stafide sau cu puţin chimion, asezonată cu un ulei bun şi suc de lămâie. Varza roşie gătită se armonizează cu merele şi castanele. Şi, cu siguranţă, este perfectă în acestă mâncare de de varză nouă cu ciuperci şi cârnaţi.
Mâncare de varză nouă cu ciuperci şi cârnaţi - Ingrediente:
500 g varză nouă 300 g ciuperci champignon 300 g ciuperci pleurotus 300 g carne de porc 100 ml vin alb 2 cârnaţi picanţi 2 linguri bulion 1 ceapă 2 foi de dafin 3 linguri ulei sare piper
Mâncare de varză nouă cu ciuperci şi cârnaţi - Mod de preparare:
Toci varza mărunt, o freci cu puţină sare, apoi cureţi ciupercile spălate bine şi le tai felii. Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei, adaugi carnea tăiată bucăţele, torni vinul alb şi o cană de apă şi laşi să se înăbuşe, la foc mic, 20-30 de minute. Opăreşti ciupercile în apă clocotită cu sare 5 minute, apoi le scoţi şi le adaugi peste carne. Pui varza şi laşi mâncarea să fiarbă, pe foc mic, încă 15 minute. Adaugi bulionul, foile de dafin, cârnaţii tăiaţi felii mai groase, condimentezi cu sare, piper şi introduci vasul la cuptor pentru încă 15 minute, ca să scadă mâncarea de varză nouă cu ciuperci şi cârnaţi.