Mâncare de vinete

mancare vinete shutterstock 51036871 jpeg

Legume de sezon, vinetele pot fi preparate în fel şi chip. Încearcă şi o mâncare din aceste delicioase legume, înainte de a face clasica salată de vinete.

Ingrediente 2 vinete 1 ceapă 5 linguri ulei 2 ardei graşi 5 roşii 4 căţei usturoi sare piper 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri apă

Mod de preparare

Speli, cureţi vinetele curcubeu (din loc în loc, cu cuţitul econom), le tai rondele, apoi jumătăţi, le dai cu sare şi le laşi deoparte 1 oră, apoi le speli şi le storci uşor, având grijă să nu le striveşti.

Încingi uleiul şi căleşti ceapa tăiată julien până devine sticloasă, apoi adaugi vinetele, le căleşti şi pe ele uşor şi pui ardeii tăiaţi fâşii. Amesteci şi torni apa. După aproximativ 15 minute adaugi roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul feliat, potriveşti gustul de sare şi piper şi dai vasul la cuptorul încins 15 minute.

O serveşti presărată cu pătrunjelul tocat.