Mâncare din carne de vită (Stifado)

mancare carne vita stifado jpeg

Mâncarea pe care o poţi găsi vizitând Grecia ca turist este în primul rând foarte gustoasă. Vei fi uimit dacă vei încerca acasă să pregăteşti fie şi o simplă reţetă de iaurt cu miere. Aşa este şi această mâncare din carne de vită, Stifado cum îi spune Grecia.

Ingrediente

500 g carne macră 20 g unt nesărat 1 ceaşcă vin roşu 100 g roşii tăiate cuburi 2 linguri pastă de tomate 1 lingură ulei de măsline 1 felie brânză feta 100 ml apă caldă 2 cepe usturoi ½ linguriţă de scorţişoară măcinată oregano sare piper 2 linguri pătrunjel tocat

Preparare

Tai carnea cuburi de 2 cm, pe care le căleşti în unt până când se evaporă lichi­dul şi carnea a devenit maronie. Adaugi jumătate din vinul roşu, o ceapă tocată, pasta de tomate şi roşiile. Acoperi cu apă caldă şi laşi să fiarbă cu capac timp de 10 minute. Încingi uleiul într-o tigaie, căleşti cealaltă ceapă, usturoiul zdrobit şi le laşi până de­vin sticloase. Le adaugi apoi peste carne. Pui scorţişoară, oregano, piper, sare şi dai la cuptor 90 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, pui restul vinului, pătrunjelul şi brânza. Laşi la cuptor până se topeşte brânza. Se serveşte fierbinte presărat cu oregano.