Mâncare iute din piept de pui în stil indian
Condimentul principal al bucătăriei indiene este curry. Un astfel de condiment, destul de versatil, poate fi cu uşurinţă folosit şi la altfel de preparate, care nu sunt neapărat cu specific indian. Însă noi am „rupt“ o bucată din bucătăria indiană şi vă oferim azi reţet de mâncare iute din piept de pui în stil indian.
Mâncare iute din piept de pui în stil indian - Ingrediente (4 porţii)
2 bucăţi piept de pui 1 ceapă 8 roşii 2 linguriţe pulbere de curry 1 lingură zahăr brun 1 ardei iute tăiat mărunt 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de chimion 5 linguri ulei 4 linguri frunze de pătrunjel verde zeama de la o lămâie
Mâncare iute din piept de pui în stil indian - Cum se prepară
Se toacă ceapa mărunt, se adaugă ardeiul iute tocat mărunt şi se rumenesc în ulei bine încins, până când ceapa devine aurie. Se adaugă pulberea de curry amestecată cu o linguriţă cu zeamă de lămâie şi se prăjesc împreună 30 de secunde, amestecând continuu.
Se pune pieptul de pui tăiat cuburi şi după două minute se adaugă roşiile tăiate cuburi şi se fierb împreună 10 minute. Se adaugă zahărul brun şi câteva linguri de apă caldă, pentru ca sosul să nu fie prea gros.
Se adaugă usturoiul zdrobit, seminţele de chimion, frunzele de pătrunjel tocate mărunt şi restul de zeamă de lămâie, după preferinţă, şi se mai fierb câteva minute. Se serveşte cald, garnisit cu orez preparat cu şofran.