Mâncare picantă de linte

1 ethiopian lentils 4 jpg jpeg

Pentru felul doi sau cină rapidă, încearcă această reţetă de linte cu legume, cu mai multe condimente.

De ce ai nevoie ca să găteşti mâncare picantă de linte :

2 linguri de ulei

1 ceapă medie tocată

3 căţei de usturoi, tocaţi

1 1/2 linguriţe ghimbir

1-2 linguri de amestec de condimente

1/2-1 linguriţă boia iute sau după gust

4 căni (1 litru) supă de legume

400 g roşii tocate

cartofi roşii

tăiaţi cuburi

650 g frunze de spanac, mărunţite

sare şi piper după gust

Cum prepari mâncare picantă de linte :

Într-o cratiţă mare pune ulei şi dă focul la mediu. Adaugă ceapă şi căleşte-o circa 5 minute. Adaugă usturoiul, ghimbirul, amestecul de condimente şi boiaua şi mai căleşte încă 1 minut. Adaugă supa, lintea, roşiile şi cartofoo. Amestecă de câteva ori, fă focul mai mare şi lasă să fiarbă până dă un clocot, apoi fă focul mai mic şi lasă să fiarbă până când lintea şi cartofii s-au înmuiat, circa 30 minute. Adaugă şi spanacul şi continuă fierberea încă circa 2 minute. Ia de pe foc şi asezonează cu sare şi piper după gust.

Sursa: https://www.connoisseurusveg.com