Mâncărică cu pulpe de pui şi ciuperci
Pregăteşte o mâncărica rapidă cu pulpe de pui şi ciuperci, care va fi pe placul întregii familii.
Ingrediente
2 linguri ulei 100 g făină 1 kg pulpe de pui 3 linguri unt 450 g ciuperci, feliate 2 cepe, tocate 200 g morcovi, feliaţi 1 lingură usturoi, pisat cimbru, după gust 250 ml vin roşu 250 ml supă de pui pătrunjel tocat, după gust 1 foaie de dafin sare piper
Mod de preparare – Mâncărică cu pulpe de pui şi ciuperci
Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust, apoi le treci prin făină. Le rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, 1-2 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.
Sotezi ciupercile în untul topit aproximativ 5 minute. Adaugi ceapa, morcovii, usturoiul, cimbru, sare şi piper, după gust. Amesteci constant 4-5 minute. Torni vinul şi supa de pui. Presari pătrunjel şi adaugi foaia de dafin.
Întorci pulpele de pui în tigaie şi le combini cu sosul obţinut. Acoperi cu un capac şi dai la cuptor aproximativ 2 ore. Serveşti cu pătrunjel.