Mâncărică de carne cu fasole verde

1365267000 7499mancarica 20de 20fasole 20verde jpeg

Un deliciul pentru întreaga familie este această mâncărică de carne cu fasole verde.

Ingrediente (6 porţii)

1 kg fasole verde

Pentru sosul de carne

400g carne tocată

1 morcov

2 ouă

3 linguri bulion

1 lingură busuioc

Pentru crema de brânză

300g brânză dulce

200g smântână

50ml lapte

2 linguri făină

2 ouă

2 roşii

4 linguri caşcaval ras

ulei

sare

piper

Mod de preparare: Fierbi fasolea în apă clocotită cu sare timp de 10 minute, apoi o laşi la scurs. Razi morcovul pe răzătoarea mică şi-l căleşti în câteva linguri de ulei. Adaugi carnea tocată şi o înăbuşi, la foc mic, 15 minute. Amesteci din când în când, apoi adaugi bulionul diluat în jumătate de cană cu apă.

Laşi sosul să dea în câteva clocote şi condimentezi cu sare, piper şi busuioc, după gust. După ce se răceşte, adaugi cele două ouă şi omogenizezi sosul. Pentru crema de brânză, amesteci brânza cu smântâna, laptele, ouăle, făina şi potriveşti gustul de sare şi piper. Într-un vas uns cu ulei, pui un strat de fasole verde