Mâncărică de peşte cu paste

1366884433 2568mancarica 20de 20peste 20cu 20paste jpeg

Ingrediente: 4 bucăţi file de plătică (sau ce peşte doreşti), 1 morcov mare, 2 ardei iuţi verzi, 3 ouă, 300 g paste (tăiţei), 500 ml apă, sare, piper, 1 lămâie, 4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare: Număr porţii: 2 Timp de preparare: 40 min Dificultate: mică

Bucăţile de filé le speli şi le pui la fiert în apă cu sare şi cu zeamă de lămâie, circa 5 minute. Speli morcovul şi-l cureţi, îl tai rondele, îl pui la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Tăiţeii îi fierbi conform instrucţiunilor, îi speli şi îi pui la scurs.

Din ouă faci o omletă, pe care o fărâmiţezi. Într-o oală, pui la fiert apa, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper, după gust, un ardei iute şi laşi să dea în clocot. În compoziţia formată pui tăiţeii. Într-un castron aşezi tăiţeii, pui peştele, morcovul, un ardei iute tăiat fâşii şi omleta. Mâncarea se serveşte caldă, stropită cu zeamă de lămâie.