Mâncărică de urzici, de post

mancarica de urzici jpeg

Urzica are valoroase proprietăţi diuretice, fiind de asemenea bogată în vitamina A şi C. Încearcă o mâncărică de urzici în zilele de post, pe care o poţi servi alături de o mămăliguţă caldă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti mâncărica de urzici

2 căţei de usturoi

1 ceapă

300 g urzici

sare, după gust

30 ml ulei vegetal

2 linguri făină

Cum pregăteşti mâncărica de urzici

Speli urzicile, le opăreşti, apoi le toci mărunt. Într-o tigaie căleşti ceapa tăiată felii, în puţin ulei. Adaugi făina, un pahar de apă şi laşi pe foc 1 minut, amestecând continuu. Pui urzicile în sosul format şi le dai să fiarbă la foc mic, aproximativ 10 minute. Condimentezi cu sare, presari usturoiul mărunţit şi mai laşi pe foc încă 2 minute. Serveşti imediat.

Sursa http://mixedgreensblog.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg