Mâncărică de urzici, de post

mancarica de urzici jpeg

Urzica are valoroase proprietăţi diuretice, fiind de asemenea bogată în vitamina A şi C. Încearcă o mâncărică de urzici în zilele de post, pe care o poţi servi alături de o mămăliguţă caldă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti mâncărica de urzici

2 căţei de usturoi

1 ceapă

300 g urzici

sare, după gust

30 ml ulei vegetal

2 linguri făină

Cum pregăteşti mâncărica de urzici

Speli urzicile, le opăreşti, apoi le toci mărunt. Într-o tigaie căleşti ceapa tăiată felii, în puţin ulei. Adaugi făina, un pahar de apă şi laşi pe foc 1 minut, amestecând continuu. Pui urzicile în sosul format şi le dai să fiarbă la foc mic, aproximativ 10 minute. Condimentezi cu sare, presari usturoiul mărunţit şi mai laşi pe foc încă 2 minute. Serveşti imediat.

Sursa http://mixedgreensblog.com