Mâncărică de urzici, de post

Urzica are valoroase proprietăţi diuretice, fiind de asemenea bogată în vitamina A şi C. Încearcă o mâncărică de urzici în zilele de post, pe care o poţi servi alături de o mămăliguţă caldă.
De ce ai nevoie pentru a pregăti mâncărica de urzici
2 căţei de usturoi
1 ceapă
300 g urzici
sare, după gust
30 ml ulei vegetal
2 linguri făină
Cum pregăteşti mâncărica de urzici
Speli urzicile, le opăreşti, apoi le toci mărunt. Într-o tigaie căleşti ceapa tăiată felii, în puţin ulei. Adaugi făina, un pahar de apă şi laşi pe foc 1 minut, amestecând continuu. Pui urzicile în sosul format şi le dai să fiarbă la foc mic, aproximativ 10 minute. Condimentezi cu sare, presari usturoiul mărunţit şi mai laşi pe foc încă 2 minute. Serveşti imediat.
Sursa http://mixedgreensblog.com