Manicotti de casă

manicotti jpeg

Indiferent de colţul de lume în care se află, fiecare familie are câteva mâncăruri care sunt considerate tradiţionale şi care, de multe ori, sunt făcute la ocazii speciale. Pentru italieni, manicotti este una dintre ele, iar noi te învăţăm reţeta.

Ingrediente

Pentru aluat 1 ou 3/4 cană de lapte jumătate cană de făină unt

Pentru umplutură

220 g brânză ricotta

2 mâini de parmezan răzuit

120 g mozzarella răzuită

1 ou

sare

piper

o mână de pătrunjel tocat

sos de roşii

Mod de preparare

Pentru aluat (cam pentru trei porţii), amesteci într-un bol, laptele cu ouăle. Adaugi făina şi amesteci. Aluatul va semăna cu unul pentru clătite, adică suficient de subţire pentru a fi turnat într-o tigaie. Dacă a ieşit prea dens, mai adaugi lapte, iar dacă e prea subţire, mai adaugi făină. Amesteci bine, apoi dai deoparte.

Încingi o tigaie cu puţin unt, la flacără medie. Torni din compoziţie, iar cu o pensulă poţi împrăştia aluatul chiar şi pe pereţii tigăii. Coci fiecare „clătită“ mai groasă cam 2-3 minute pe fiecare parte, iar dacă tigaia este prea încinsă, dai flacăra mai mică. S-au făcut atunci când sunt sunt auriu-arămii pe fiecare parte.

Încingi cuptorul, apoi începi să prepari umplutura. Combini într-un vas toate tipurile de brânză. Încorporezi ouăle, apoi o linguriţă de sare şi una de piper şi pătrunjelul.

Într-o tavă pentru copt, torni cât sos de roşii vrei, după gust. Umpli fiecare „clătită“ cu câte 2-3 linguri din mixtura de brânzeturi şi apoi o rulezi în jurul amestecului. Pui „clătitele“ în tavă. Mai torni peste puţin sos de roşii şi presari puţin parmezan.

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi laşi la copt timp de 25 de minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi în cuptor încă 5 minute. Laşi să se răcorească pentru alte 5 minute, apoi poţi servi.

sursa: eat-drink-love.com