Margarete dulci

Ingrediente pentru aluat: 4 ouă, 200 g unt, 200 g zahăr, 200 g făină, 150 g ciocolată neagră, 50 g cacao, 1 praf de copt
Pentru decor: 3 albuşuri, 90 g zahăr pudră, 1 lingură zeamă de lămâie, bombonele de ciocolată
Mod de preparare
Faci întâi decorul de bezea şi baţi energic albuşurile, adăugând treptat zahărul, iar la sfârşit zeama de lămâie. Baţi până ce spuma capătă consistenţa bezelelor. Pentru aluat freci untul cu zahărul, adaugi ouăle, unul câte unul, apoi făina cernută cu cacao şi praful de copt.
Torni compoziţia în formele de brioşe unse cu unt şi tapetate cu hârtie specială de copt, pui spuma de bezea într-un poş şi le decorezi cu petale. Le coci aproximativ 25 de minute, la foc potrivit. După ce le scoţi din cuptor, adaugi în mijlocul petalelor bomboanele de ciocolată pentru a întregi decorul.