Masa de Crăciun a diabeticilor
Masa de Crăciun poate constitui un subiect dificil pentru bolnavii de diabet.
Este important să păstraţi regimul alimentar, dar în acelaşi timp să vă puteţi bucura de o cină delicioasă alături de cei dragi. În continuare, puteţi citi câteva sfaturi pentru o masă de Sărbători fără probleme de glicemie.
Puteţi încerca cu încredere carnea de curcan şi cea de pui, adăugând garnituri de legume lângă acestea.
De ce sunt importante legumele: cu un conţinut scăzut de calorii, acestea sunt foarte hrănitoare, bogate în vitamine şi săţioase, astfel încât vă veţi simţi sătui, nefiind tentaţi şi de alte feluri de mâncare mai puţin sănătoase.
Dulciurile sunt savoarea oricărui Crăciun. Pregătiţi deserturi cu glucoză sau căutaţi produsele dulci, speciale pentru diabetici, disponibile în supermarket-uri.
Alternaţi băuturile alcolice cu sucurile naturale din fructe şi nu uitaţi să nu beţi nimic fără să fii mâncat ceva înainte. Lichidele consumate pe stomacul gol scad glicemia, existând astfel riscul apariţiei hipoglicemiei.
Nu uitaţi să faceţi mişcare, sporturile de iarnă constituind un moment prielnic pentru o gură de aer proaspăt şi alimentarea cu energie.