Melcişori cu brânză şi stafide
Aceşti melcişori cu brânză şi stafide par a fi desertul potrivit sau gustarea de lângă un ceai ori o cafea caldă.
Ingrediente
300 g făină
100 g zahăr
3 ouă
15 g drojdie proaspătă
1 praf de sare
250 g brânză de vaci
4 linguri ulei
150 ml lapte
50 g stafide
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 ou pentru uns
Cum se prepară
Se cerne făina într-un castron mare, se face o adâncitură la mijloc în care se pune drojdia, laptele, jumătate din cantitatea de zahăr şi praful de sare. Se amestecă, apoi se adaugă 2 ouă şi uleiul şi se frământă un aluat ca pentru cozonac, care se lasă la dospit aproximativ o oră. Separat, în alt vas, se amestecă brânza de vaci, bine scursă, restul de zahăr, oul rămas, stafidele şi zahărul vanilat. Se întinde aluatul în fâşii, se unge cu brânză, se răsuceşte cu umplutura în interior, se taie bucăţi de aproximativ 40 cm lungime şi se învârteşte ca un melc. Se aşază melcii într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, se ung cu ou bătut şi se coc în cuptorul preîncălzit, aproximativ 40 de minute, la foc mediu.
FOTO Shutterstock