Melcişori cu brânză şi stafide

3 shutterstock 242247484 jpg jpeg

Aceşti melcişori cu brânză şi stafide par a fi desertul potrivit sau gustarea de lângă un ceai ori o cafea caldă.

Ingrediente

300 g făină

100 g zahăr

3 ouă

15 g drojdie proaspătă

1 praf de sare

250 g brânză de vaci

4 linguri ulei

150 ml lapte

50 g stafide

2 pliculeţe zahăr vanilat

1 ou pentru uns

Cum se prepară

Se cerne făina într-un castron mare, se face o adâncitură la mijloc în care se pune drojdia, laptele, jumătate din cantitatea de zahăr şi praful de sare. Se amestecă, apoi se adaugă 2 ouă şi uleiul şi se frământă un aluat ca pentru cozonac, care se lasă la dospit aproximativ o oră. Separat, în alt vas, se amestecă brânza de vaci, bine scursă, restul de zahăr, oul rămas, stafidele şi zahărul vanilat. Se întinde aluatul în fâşii, se unge cu brânză, se răsuceşte cu umplutura în interior, se taie bucăţi de aproximativ 40 cm lungime şi se învârteşte ca un melc. Se aşază melcii într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, se ung cu ou  bătut şi se coc în cuptorul preîncălzit, aproximativ 40 de minute, la foc mediu.

FOTO Shutterstock