«Melcişori» cu fructe

Ingrediente: 200 g unt, 100 g zahăr brun, 2 gălbenuşuri, 1 praf de scorţişoară, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 400 g făină, 300 g curmale, smochine, stafide
Mod de preparare:Numar portii: 4 Timp de preparare: 1h Dificultate: mică
Freci, într-un castron, untul spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi gălbenuşurile, praful de scorţişoară, făina şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l laşi la frigider cel puţin o oră. Între timp, tai bucăţi curmalele şi smochinele.
Scoţi aluatul din frigider şi întinzi pe o planşetă presărată cu făină o foaie potrivit de groasă. Împrăştii fructele şi stafidele pe toată suprafaţa foii şi o rulezi. Tai felii mai grosuţe şi le aşezi cu faţa în sus într-o tavă tapetată cu folie specială de copt.
Introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute. Le desprinzi uşor de pe hârtie şi le laşi să se răcească. Le pui în pacheţelul pentru şcoală, alături de un suc natural de fructe.