Melcişori cu nucă

Melcisori cu nuca jpeg

Un desert delicios pe care trebuie să-l încercaţi!

Ingrediente:

Pentru aluat: 500 g făină 50 ml ulei 1 cub de drojdie 5 gălbenuşuri la temperatura camerei 275 ml lapte sare 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o jumătate de lămâie

300 g nucă măcinată

5 albuşuri de ou

100 g zahăr

Mod de preparare:

Pui laptele la încălzit pentru 2 minute. Iei o cană din el şi dizolvi cubul de drojdie. Freci gălbenuşurile cu sarea şi zahărul până devin o cremă. Într-un vas pui făina, gălbenuşurile, drojdia amestecată cu lapte, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi începi să frămânţi. Adaugi în fir subţire uleiul şi restul de lapte şi frămânţi până când aluatul se desprinde de pe degete. Acoperi cu un prosop şi laşi la crescut, la loc cald. Pentru umplutură, baţi albuşurile spumă cu zahărul şi cu nuca, amesteci bine şi laşi deoparte. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi împarţi aluatul în patru părţi egale. Întinzi o foaie, pui umplutură, rulezi şi apoi o tai. Procedezi la fel până termini toate ingredientele. Întionzi hârtie de copt într-o tavă, aşezi melcişorii formaţi şi mai laşi la crescut, aproximativ 20 de minute.

Dai tava la cuptorul încins în prealabil pentru 20-30 de minute.

Dificultate mică

Porţii 1 tavă

Timp de preparare: 1h 30’