Melcişori cu sos de roşii
O reţetă atât de simplă, dar foarte gustoasă, melcişorii cu sos de roşii nu îţi vor răpi prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente Pentru aluat 250 g făină 250 g unt 250 g caşcaval Pentru umplutură 500 ml sos de roşii 4-5 căţei de usturoi sare piper
Dai caşcavalul prin răzătoarea mică, apoi îl omogenizezi cu untul, la temperatura camerei. Încorporezi treptat făina şi amesteci până când obţii un aluat moale, care nu se mai ţine de degete. Dacă este nevoie mai adaugi făină.
Dai aluatul la frigider peste noapte. Combini sosul de roşii cu usturoiul pisat, sare şi piper, după gust. Întinzi o foaie din aluat. O ungi cu sos şi rulezi. Tai felii de aproximativ 2 cm, pe care le aşezi într-o tavă tapetată, cu spaţii între ele. Dai tava la cuptor până când melcişorii se rumenesc.