Melcişori umpluţi cu cremă de ciocolată şi vanilie

melcisori jpeg

Perfecţi pentru micul-dejun, desert sau o gustare între mese, aceşti melcişori umpluţi cu cremă de ciocolată şi vanilie sunt absolut delicioşi.

De ce ai nevoie pentru melcişori

Pentru aluat

250 ml lapte

75 g unt

100 g cremă de brânză

500 g făină

½ linguriţă sare

75 g zahăr

2 ouă

1 pachet drojdie uscată

Pentru umplutură

70 g unt

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 g ciocolată albă

1 ou

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară melcişorii

Încălzeşti laptele şi dizolvi în el drojdia şi zahărul. Laşi 15 minute, apoi îl torni peste făina cernută, adaugi ouăle, untul topit şi crema de brânză. Frămânţi până când obţii un aluat moale, dar care nu se mai ţine de degete. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Între timp, topeşti ciocolata albă şi o amesteci cu untul frecat spumă. Adaugi esenţa de vanilie, oul şi omogenizezi.

Întinzi o foaie din aluat, nu foarte subţire, pe care o ungi cu crema de ciocolată şi unt, apoi o rulezi. Tai rulada bucăţi, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Le ţii la cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://www.theculinaryjumble.com

http://www.theculinaryjumble.com