Mere coapte cu ciocolată
Există un desert cu mere pentru fiecare preferinţă. Poţi coace merele sau poţi inventa tot felul de tarte. Poţi coace merele la cuptor şi să le umpli cu nuci ori simple, cu scorţişoară (găseşti reţete chiar propuse de noi) ori prepari această reţetă de mere coapte cu ciocolată.
Mere coapte cu ciocolată - Ingrediente (4 porţii)
4 mere 100 g alune de pădure sau nucă 100 g stafide 100 g smochine 50 ml rom 1 linguriţă scorţişoară
150 ml frişcă lichidă
150 g ciocolată neagră de menaj
Mere coapte cu ciocolată - Mod de preparare
Tai căpăcele la mere şi le cureţi de seminţe. Stafidele le pui la înmuiat în rom 15 minute. Alunele sau nucile le mărunţeşti, iar smochinele le tai bucăţi mici.Amesteci alunele, stafidele şi smochinele cu scorţişoară şi cu acest amestec umpli merele. Le aşezi în tavă şi le coci circa 15-20 de minute. Frişca o amesteci cu ciocolata rasă şi o pui pe foc, amestecând continuu până se formează un sos gros. Laşi la răcit. Când merele sunt gata, le aşezi pe un platou şi torni peste ele toppingul de ciocolată.