Mere coapte în foitaj
După tot felul de torturi şi prăjituri cu creme, glazuri ori umpluturi de fructe preparate pentru Crăciun ori Revelion, a venit vremea unor deserturi mai uşoare. Aceste mere coapte în foitaj sunt exact desertul care se poate încadra la categoria „delicii dulci uşoare“.
Mere coapte în foitaj - Ingrediente (8 porţii)
1 kg aluat foitaj 8 mere 150 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 ou
Mere coapte în foitaj - Mod de preparare
Speli merele şi le cureţi de cotor, fără să le tai în două. Le presari cu zahăr şi scorţişoară. Tai foitajul în pătrăţele, pui fiecare măr pe aluat şi-l îmbraci, ridicând, pe rând, colţurile deasupra mărului. Când ai terminat, le ungi cu oul bătut, le pui într-o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptorul preîncălzit aproximativ o oră.