Mere în aluat
Profită de merele din piaţă şi prepară-l şi în acest fel!
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină 150 ml apă 1 lingură ulei 1 praf de sare 200 g unt
Pentru umplutură
8 mere dulci, potrivite
8 linguriţe gem (după preferinţă)
4 linguriţe zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 linguriţă scorţişoară măcinată
Pentru decor
2 albuşuri
100 g zahăr
Mod de preparare
Se prepară un aluat din ingredientele menţionate (mai puţin untul) şi se frământă până devine uniform, elastic şi nu se mai lipeşte de mână. Se întinde aluatul
într-o foaie dreptunghiulară, se unge cu un sfert din cantitatea de unt, se împătureşte şi se lasă la frigider 30 de minute.
Se întinde din nou în foaie, se unge cu alt sfert din cantitatea de unt, se împătureşte şi se lasă la rece încă 20 de minute. Operaţia se repetă până se termină untul.
Între timp, se curăţă merele de coajă şi de cotor, se scobesc în interior, se umplu cu o linguriţă de gem, peste care se adaugă câte o linguriţă de zahăr amestecat cu
zahăr vanilat şi cu scorţişoară măcinată.
Separat, se bat albuşurile cu zahăr până capătă consistenţa bezelei.
Se întinde aluatul în foaie, se taie în 8 pătrate suficient de mari cât să acopere merele. Se pune pe fiecare pătrat câte un măr umplut şi se strâng colţurile pentru
a acoperi bine mărul. Se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se scot, se pune deasupra câte o lingură de bezea, se aşază pe o tavă şi se dau la cuptor pentru încă
15 minute.
sursa foto: Image Food