Mere „în cuib“

mere in cuib jpeg

Merele sunt de sezon. De fapt, merele sunt pentru orice sezon. Crude sau în prăjituri nu le poţi rata.

Ingrediente

6 ouă 15 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 9 linguri ulei 9 linguri lapte 12 linguri făină 500 g brânză de vaci (bine scursă) 2 linguri griş 1 praf de sare 5-6 mere 2 linguri seminţe de susan

Mod de preparare

Se freacă 2 gălbenuşuri cu 9 linguri de zahăr până devin spumoase. Se adaugă uleiul treptat, alternând cu laptele, amestecând permanent, după care se adaugă făina “în ploaie”. La

sfârşit, se încorporează albuşurile bătute spumă tare, amestecându-se uşor, de jos în sus.

Separat, se amestecă brânza cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, cele 4 ouă rămase, 1 praf de sare şi 2 linguri de griş, obţinându-se o compoziţie moale. Se unge o formă rotundă de tartă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă în straturi alternative cele două compoziţii, iar deasupra se aşază sferturi de mere, curăţate de coajă şi seminţe, aşezate cu partea

bombată în sus.

Se presară deasupra seminţe de susan. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. Se încearcă cu o scobitoare dacă s-a copt. Se porţionează după ce se răcoreşte şi se serveşte caldă sau rece.