Mere umplute în aluat
Merele sunt recomandate cardiacilor şi hipertensivilor. pectine din coajă reţine colesterolul şi lipidele alimentare, încetinind asimilarea lor şi împiedicând colesterolul „rău“ săblocheze arterele. datorită acţiunii sale antioxidante, quercitina previne la rândul ei ateroscelroza şi riscurile de tromboză. Ne-am gândit să vă propunem o reţetă de mere umplute în aluat pentru azi.
Mere umplute în aluat - Ingrediente
Pentru aluat 300 g făină 150 ml apă 1 lingură ulei 1 praf de sare 200 g unt
8 mere dulci, potrivite
8 linguriţe gem
(după preferinţă)
4 linguriţe zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 linguriţă scorţişoară
măcinată
2 albuşuri
100 g zahăr
Mere umplute în aluat - Mod de preparare
Se prepară un aluat din ingredientele menţionate (mai puţin untul) şi se frământă până devine uniform, elastic şi nu se mai lipeşte de mână. Se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, se unge cu un sfert din cantitatea de unt, se împătureşte şi se lasă la frigider 30 de minute. Se întinde din nou în foaie, se unge cu alt sfert din cantitatea de unt, se împătureşte şi se lasă la rece încă 20 de minute. Operaţia se repetă până se termină untul.
Între timp, se curăţă merele de coajă şi de cotor, se scobesc în interior, se umplu cu o linguriţă de gem, peste care se adaugă câte o linguriţă de zahăr amestecat cu zahăr vanilat şi cu scorţişoară măcinată. Separat, se bat albuşurile cu zahăr până capătă consistenţa bezelei. Se întinde aluatul în foaie, se taie în 8 pătrate suficient de mari cât să acopere merele. Se pune pe fiecare pătrat câte un măr umplut şi se strâng colţurile pentru a acoperi bine mărul. Se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se scot, se pune deasupra câte o lingură de bezea, se aşază pe o tavă şi se dau la cuptor pentru încă 15 minute.