Merengue cu cremă

1365088390 4464merengue jpeg

Alunele îi oferă o textură crocantă, în timp ce crema este foarte fină. Obţii astfel un desert spectaculos, merengue cu cremă.

De ce ai nevoie pentru merengue cu cremă

10 linguri unt, 1 cană alune nesărate sfărâmate, ¾ cană zahăr, 6 ouă, 4 albuşuri, 500 g ciocolată de menaj neagră, 1 fiolă esenţă de vanilie, 1 praf de sare, 1 lingură amidon, 1 cană zahăr pudră, 1 vârf cuţit de sare de lămâie

Cum se prepară merengue cu cremă

Freci untul spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând bine după fiecare. Adaugi 350 g ciocolată topită şi esenţa de vanilie. Baţi 6 albuşuri spumă cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în compoziţie, amestecând cu o spatulă de jos în sus. Torni compoziţia în forme de brioşe şi coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute.

Amesteci jumătate din cantitatea de alune cu amidonul. Baţi spumă 4 albuşuri cu sarea de lămâie, adaugi zahărul pudră şi continui să mixezi circa 10 minute. Adaugi alunele. Scoţi prăjiturile din cuptor şi, cu ajutorul unei spatule, pui 3/4 din bezea deasupra lor.

Cu un poş faci câteva floricele din restul de bezea (câte cupe de prăjituri au ieşit). Pui prăjiturile şi floricelele din nou la cuptor la foc mic şi le mai laşi 30 de minute. Scoţi prăjiturile şi le laşi să se răcească. Le glazurezi cu ciocolată topită, le ornezi cu alunele măcinate şi cu bezelele.