Mic-dejun de vis: tartă în straturi cu ouă şi brânzeturi

Pentru un mic-dejun care să îţi dea energie pentru toată ziua îţi propunem o tartă în straturi cu ouă, 3 tipuri de brânzeturi şi mirodenii care să îi dea un gust fantastic.
Ingrediente
320 g lapte
4 ouă mari
1 linguriţă de muştar Dijon
¼ linguriţă nucşoară
sare
piper
20 g unt
3 căţei de usturoi pisaţi
100 g ceapă verde tocată mărunt
340 g spanac congelat
200 g pâine tăiată cubuleţe
75 g caşcaval mărunţit
75 g brânză Gruyere (sau altă brânză maturată)
25 g caşcaval parmezan răzuit
Mod de preparare
Într-un vas mare amesteci cu un tel laptele, ouăle, muştarul şi nucşoara. Asezonezi cu sare şi piper după gust.
Topeşti untul într-o tigaie mare şi apoi adaugi usturoiul, ceapa verde şi spanacul. Laşi 5 minute, apoi pui pâinea şi le amesteci bine. Deasupra torni amestecul de lapte, jumătatea din cantitatea de caşcaval, jumătate din cantitatea de brânză Gruyere şi din cea de parmezan.
Acopri şi dai la rece pentru cel puţin 8 ore. Apoi, preîncălzeşti cuptorul la 170°C şi pui tava pentru 30 de minute. O scoţi şi presari restul de brânzeturi, apoi o mai dai la cuptor pentru alte 25 de minute. Serveşti imediat.