Miel cu spanac

miel cu spanac jpeg

Unul dintre felurile de mâncare tradiţionale pentru masa pascală este mielul cu spanac. Iată o reţetă bogată în condimente, pentru o savoare deosebită.

De ce ai nevoie ca să prepari miel cu spanac:

900 g pulpă de miel, tranşată şi tăiată bucăţele

300 g spanac, spălat şi tocat

Pentru marinare:

6 căţei de usturoi

2 linguriţe coriandru

sare

Pentru amestecul de condimente picante:

3 linguri de ulei

2 cepe, tăiate felii

sare după gust

1 linguriţă de şofran

1 ardei iute, tocat

1 linguriţă pudră de chilli (opţional)

4 linguri de iaurt

Cum prepari miel cu spanac

Zdrobeşti usturoiul cu sare şi amesteci cu coriandru, până obţii o pastă. Ungi carnea cu pasta şi o laşi 20-30 minute. Încălzeşti uleiul, adaugi cepele şi le căleşti până devin aurii. Pui o treime deoparte, pentru mai târziu. Pui carnea marinată în restul de ceapă călită şi adaugi şofranul, sare, ardeiul iute şi, dacă vrei, pudră de chilli. Faci focul mare şi căleşti 2-3 minute. Reduci focul la mic, pui capac şi mai laşi la înăbuşit 15 minute, amestecând ocazional. Pui în carne 1 lingură de iaurt până se absoarbe, apoi repeţi cu restul de iaurt, câte o lingură. Adaugi spanacul (opreşti puţin pentru ornare) şi amesteci, acoperi cratiţa şi laşi pe foc circa 40 minute. Amesteci din când în când şi ţii pe foc până când mielul este fraged. Sosul trebuie să fie gros şi cremos. Ornezi cu ceapa păstrată şi puţin spanac proaspăt şi serveşti.

Sursa: https://www.harighotra.co.uk