Migdale învelite în ciocolată
Un desert ce nu va putea fi refuzat.
Ingrediente:
2 căni şi jumătate de migdale o cană şi un sfert de zahăr o linguriţă de scorţişoară pisată 300 de grame de ciocolată rasă o jumătate de cană de pudră de cacao o jumătate de cană de zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Aşezaţi migdalele pe o tavă acoperită cu folie pentru copt şi lăsaţi-le la cuptor timp de aproximativ 15 minute.
Amestecaţi într-un castron, zahărul, un sfert de cană de apă, migdalele şi scorţişoara. Transferaţi compoziţia într-o crăticioară şi lăsaţi-o pe foc până când zahărul capătă o culoare gălbuie. Se lasă la răcit 15 minute.
Între timp, puneţi ciocolata rasă într-un bol mediu. Aşezaţi-l deasupra unui alt recipient cu apă fierbinte, până când ciocolata este topită. Daţi migdalele prin ciocolată, dar aveţi grijă să nu se lipească între ele şi lăsaţi-le apoi la frigider timp de 20 de minute. Puneţi într-un bol pudră de cacao, iar în alt bol zahăr pudră. Daţi jumătate din cantitatea de migdale prin cacao, iar cealaltă prin zahăr.
Sursa: marthastewart.com