Mille-feuille cu cremă de ciocolată şi caramel

mille jpeg

Reţeta originală are cremă de vanilie, dar cum orice desert poate fi preparat pe gustul tău, noi îţi recomandăm şi această variantă cu cremă de ciocolată şi caramel.

De ce ai nevoie pentru mille-feuille cu cremă de ciocolată şi caramel

Pentru foi

1 pachet aluat foitaj

4 linguri zahăr pudră

Pentru cremă

480 ml lapte integral

100 g smântână

1 linguriţă esenţă de vanilie

50 g amidon

5 gălbenuşuri

140 g zahăr pudră

40 g unt

155 g ciocolată neagră

Pentru glazură

3 linguri cremă de ciocolată

3 linguri migdale

9 bomboane umplute cu caramel

Cum se prepară mille-feuille cu cremă de ciocolată şi caramel

Pui hârtie de copt în tavă, întinzi o foaie de aluat şi o presari cu două linguri de zahăr pudră. Coci foaia, apoi o scoţi şi pui în loc foaia rămasă presărată cu zahăr.

După ce s-au răcit foile, le tai în dreptunghiuri de mărimea dorită.

Pentru cremă, pui pe foc laptele, smântâna şi esenţa de vanilie. Când începe să fiarbă, dai deoparte. Mixezi amidonul cu gălbenuşurile şi zahărul pudră. Adaugi puţin lapte şi omogenizezi. Torni treptat lapte, amestecând energic, până se încorporează ingredientele.

Pui laptele din nou pe foc şi amesteci până se îngroaşă, apoi adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi untul. Torni crema într-un vas şi o laşi să se răcorească.

Pui crema într-un poş, apoi umpli o parte din aluatul foitaj. Suprapui bucăţile, deasupra fiind o foaie de aluat simplă. Ungi mille-feuille cu cremă de ciocolată, presari migdale zdrobite şi jumătăţi de bomboane.

Sursa https://www.kitchensanctuary.com

https://www.kitchensanctuary.com