Minciunele pudrate cu zahăr. Reţeta simplă

Aceste minciunele crocante sunt delicioase atunci când sunt calde. Şi sunt atât de simplu de făcut că le poţi prepara chiar în seara aceasta.
De ce ai nevoie pentru minciunele
300 g făină
4 gălbenuşuri
1 ou
5 linguri smântână
1 lingură oţet
1 praf de sare
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară minciunelele
Amesteci făina cu smântâna, oţetul, adaugi oul, sarea şi gălbenuşurile, unul câte unul şi omogenizezi. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Întinzi o foaie şi tai fâşii de 3x10 cm. Le tai în mijloc şi le răsuceşti.
Le prăjeşti în ulei încins până când se rumensc pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le pudrezi cu zahăr.