Mini tarte cu ciocolată

Număr porţii: 4 Timp de desfăşurare: 120 min Dificultate: medie
Ingrediente:
150g unt
3 ouă
100g zahăr pudră
100ml apă rece
1 praf de sare
zahăr vanilat
400g făină
3 ouă
100g zahăr
100ml lapte
1 esenţă de rom
100g ciocolată neagră de menaj
200g unt
1 lingură făină
3 albuşuri
150g zahăr pudră
2 linguri apă
Mod de preparare:
Într-un castron pui untul şi îl amesteci bine cu mixerul până devine moale, apoi adaugi zahărul pe cel vanilat şi apa. Adaugi ouăle bătute cu praful de sare şi adaugi făina în ploaie.
Pui aluatul în folie şi-l bagi la frigider pentru două ore. Amesteci laptele cu ouăle, ciocolata rasă şi untul şi le pui pe foc mic. După, ce untul şi ciocolata s-au topit în totalitate, adaugi făina, dizolvată în puţină apă rece, zahărul şi esenţa de rom.
Amesteci continuu până devine o cremă consistentă. Întinzi aluatul în mini formele de tartă şi-l înţepi cu furculiţa în mai multe locuri. Le aşezi pe o tavă şi le dai la cuptor până se rumenesc puţin.
Topeşti zahărul în apă pe foc şi-l adaugi, peste albuşurile bătute spumă, amestecând continuu cu mixerul până se răceşte compoziţia şi devine groasă.
Aşezi crema în forme, pui bezea cu ajutorul unui poş sau al unei linguri şi mai dai formele la cuptor până se rumeneşte bezeaua.

Foto: Pinterest