Minichecuri cu piersici

chec cu piersici jpeg

Se poate spune că este o reţetă mai „piersicoasă“, care te trimite cu gândul la vară şi la soare. Şi chiar dacă nu găseşti încă în piaţă piersici proaspete, este o reţetă pe care o poţi face la fel de bine şi cu piersici din compot. Mai pe scurt, un fel de chec cu piersici.

Ingrediente:

Pentru aluat (8 minichecuri sau 12 brioşe): 1 cană şi jumătate de făină jumătate cană zahăr un sfert cană zahăr brun 1 linguriţă şi jumătate praf de copt un praf de sare jumătate linguriţă de scorţişoară un praf de nucşoară 7 linguri unt 1 ou 1 gălbenuş o treime cană lapte 2 linguriţe vanilie 1 cană şi un sfert de piersici tăiate bucăţele (proaspete sau din compot)

3 linguri unt, rece

jumătate cană făină

un sfert cană zahăr brun

un praf sare

un praf nucşoară

un sfert linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Mai întâi, încinge cuptorul. Tapetează cu unt şi făină 8 forme de minichecuri sau 12 de brioşe.

Prepari minichecurile: într-un vas amesteci făina, zahărul (ambele feluri), praful de copt, sarea, scorţişoara şi nucşoara. Într-o tigaie mai mică, topeşte untul la flacără medie. Continuă să-l laşi pe foc până când untul capătă culoare maronie. Dă la o parte de pe foc şi lasă să se răcească 2 minute.

Într-un alt bol, mixează oul, gălbenuşul şi vanilia. În timp ce amesteci, toarnă încet untul cald. Amestecă până se combină. Adaugă şi mixtura de lapte peste cea de făină şi amestecă cu o spatulă. Încorporează şi piersicile. Împarte aluatul în cele 8 sau 12 forme.

Pentru topping, combină toate ingredientele într-un vas şi amestecă cu degetele până când untul este bine încorporat. Împrăştie din topping pe fiecare prăjitură.

Lasă la copt pentru 20-25 de minute, până când devin aurii şi trec testul cu scobitoarea. (În cazul în care faci brioşe, timpul de coacere este undeva pe la 15-18 minute). Lasă-le să-şi revină în tavă cam 20 de minute, înainte să le scoţi. Pot rămâne proaspete, la temperatura camerei pentru 2-3 zile, numai dacă sunt acoperite

Sursa: devour-blog.com