Miniprăjituri cu gutui

6 miniprăjituri
Timp de preparare: 2h 30´
Dificultate: medie
Ai nevoie de
Pentru aluat
250 g făină
1 linguriţă praf de copt
125 g unt
65 g zahăr
1 praf de sare
1 ou
Pentru cream
100 g zahăr
750 g brânză cremoasă
200 ml frişcă lichidă
2 plicuri zahăr vanilat
4 linguri amidon
1 gutuie mare
Pentru decor
1 plic tort-gelee galben
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt. Adaugi untul tăiat cubuleţe, zahărul, sarea şi oul. Amesteci bine aluatul, apoi îl aduni într-o bilă, îl înveleşti cu folie şi-l dai la frigider pentru 30 de minute.
Între timp pregăteşti crema. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci brânza cu gălbenuşurile, cu frişca lichidă, cu zahărul vanilat şi cu amidonul. Separat, baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul, apoi le adaugi în compoziţia de gălbenuşuri şi amesteci uşor.
Speli gutuia, o cureţi de coajă şi o feliezi.
Aşezi aluatul în forme pentru minitort. Peste aluat torni crema. Adaugi feliile de gutuie. Coci prăjitura 60-70 de minute până se rumenesc frumos.
Prepari, tort gelee-ul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
După ce s-au răcit miniprăjiturile, le decorezi cu jeleu şi le dai la frigider 2-3 ore.