Minitarte

1366043797 9745minitarte 20cu 20prune jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 300 g făină, 150 g unt, 2 ouă, 1 praf de sare

Pentru umplutură: 500-600 g prune, 250 g zahăr, 1 esenţă de rom, 1 plic gelatină

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 60 min Dificultate: medie

Amesteci făina cu untul moale, ouăle şi un praf de sare până obţii un aluat elastic, pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute. Între timp, scoţi sâmburii la prune, având grijă să rămână aproape întregi, şi le amesteci cu zahărul. Întinzi aluatul şi îmbraci cu el forme de tartă cu diametrul de 10 cm. Pui hârtie de copt cu boabe de fasole în fie care formă şi le dai la cuptor pentru 15-20 de minu te.

Între timp, fierbi prunele cu siropul pe care şi l-au lăsat, cinci minute din momentul în care dau în clocot. Adaugi gelatina şi esenţa de rom şi mai laşi pe foc cât se dizolvă gelatina. Scoţi tartele din forme, le aşezi pe un platou şi le umpli cu compoziţia de prune. Se servesc reci.