Minitarte cu bezea şi ciocolată
Pentru acest desert, am apelat la o combinaţie absolut ademenitoare! Nu-i va rezista nimeni!
Ingrediente
Pentru blat 150 g unt 3 ouă 100 g zahăr pudră 100 ml apă rece 1 praf de sare zahăr vanilat 400 g făină
3 ouă
100 g zahăr
100 ml lapte
1 esenţă de rom
100 g ciocolată neagră de menaj
200 g unt
1 lingură făină
3 albuşuri
150 g zahăr pudră
2 linguri apă
Preparare
Într-un castron pui untul şi îl amesteci bine cu mixerul până devine moale, apoi adaugi zahărul, pe cel vanilat şi apa. Adaugi ouăle bătute cu praful de sare şi adaugi făina în ploaie. Pui aluatul în folie şi-l bagi la frigider pentru două ore.Amesteci laptele cu ouăle, ciocolata rasă şi untul şi le pui pe foc mic. După ce untul şi ciocolata s-au topit în totalitate, adaugi făina dizolvată în puţină apă rece, zahărul şi esenţa de rom. Amesteci continuu până devine o cremă consistentă.
Întinzi aluatul în miniformele de tartă şi-l înţepi cu furculiţa în mai multe locuri. Le aşezi pe o tavă şi le dai la cuptor până se rumenesc puţin. Topeşti zahărul în apă pe foc şi-l adaugi peste albuşurile bătute spumă, amestecând continuu cu mixerul până se răceşte compoziţia şi devine groasă.Aşezi crema în forme, pui bezea cu ajutorul unui poş sau al unei linguri şi mai dai formele la cuptor până se rumeneşte bezeaua.