Minitarte cu cartofi şi caşcaval

Perfecte ca şi aperitiv pentru ocaziile deosebite sau momentele în care ai invitaţi, coşuleţele cu cartofi şi caşcaval se prepară foarte uşor şi sunt de-a dreptul delicioase.
Ingrediente
1 pachet aluat pentru foietaj
250 g caşcaval
250 g smântână
100 g unt
3 ouă
6 cartofi
1 legătură ceapă verde
sare şi piper
cimbru sau mărar, opţional
Mod de preparare
Baţi ouăle împreuna cu ceapa tocată mărunt şi smântâna. Adaugi caşcavalul ras şi cartofii fierţi, daţi prin răzătoare. Amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Tai foile de plăcintă în 6 pătrăţele egale. Ungi fiecare foaie cu unt topit. Aşezi câte două foi în forme de brioşă sau tăviţe speciale mici. Îndoi marginile în interior. Umpli cu amestecul din cartofi şi caşcaval, în mod egal. Razi deasupra extra caşcaval, dacă vrei. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru 15-20 de minute. Serveşti cu frunze de cimbru sau mărar tocat.
Sursa http://www.taste.com