Minitarte cu ciocolată, reţetă de post

Chiar şi în Postul Paştelui îţi poţi răsfăţa familia cu prăjituri delicioase. De pildă, le poţi prepara aceste minitarte apetisante, care nu sunt de dulce.
Ingrediente
Pentru minitarte
350 g făină 250 g margarină, pentru prăjituri 75 g zahăr pudră 4-5 linguri apă rece
Pentru cremă
250 g ciocolată neagră
200 g smântână vegetală
50 g margarină, pentru prăjituri
3 mandarine
frunze de mentă
Preparare
Amesteci făina cu margarina rece tăiată cubuleţe şi, când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, adaugi zahărul pudră şi apa. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute, apoi îl împarţi în bucăţi egale şi-l aşezi în forme de minitarte. Le dai la cuptor 25 de minute. Le scoţi din forme după ce se răcoresc.
Rupi ciocolata şi o combini cu margarina. Aşezi smântâna pe foc şi când începe să fiarbă o torni peste ciocolată. Amesteci uşor câteva minute, apoi energic, până când se omogenizează. Dai crema la rece câteva ore, o pui în poş şi umpli minitartele. Decorezi cu felii de mandarine şi frunze de mentă.
Foto: Profimedia