Minitarte cu cireşe şi miere

minitarte cirese miere jpeg

Săptămâna deserturilor poate începe mai lejer, cu nişte tarte cu cireşe şi miere, după care toată lumea se va linge pe degete. Le poţi însoţi cu cafea ori ceai, la mic dejun ori ca gustare.

Minitarte cu cireşe şi miere - Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 50 g zahăr 2 ouă 40 g drojdie 180 ml lapte 250 g unt la temperatura camerei

2 kg cireşe

1 lingură zahăr pudră

3 linguri miere

2 linguri zahăr pudră pentru decor

Minitarte cu cireşe şi miere - Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul şi încorporezi 100 g de unt. Dizolvi drojdia în puţin lapte călduţ şi laşi să crească puţin. Adaugi în făină ouăle, drojdia şi laptele. Frămânţi bine circa 30 de minute, după care laşi la rece 20 de minute. Împarţi restul de unt în trei. Pe masa presărată cu făină, întinzi o foaie groasă de 2 cm, aşezi o parte din untul tăiat bucăţele în mijlocul foii şi împachetezi foaia în formă de plic. Laşi din nou la rece 20 de minute, apoi repeţi operaţiunea cu untul încă de două ori. Iei o mână de aluat şi îl mai frămânţi cu puţină făină.

Întinzi o foaie şi tai cerculeţe mai mari. Scoţi sâmburii din cireşe, le speli, le scurgi bine şi le mixezi cu mierea şi zahărul. Pui în mijlocul cerculeţelor din aluat amestec de cireşe, aduni marginile spre interior, aşezi tartele într-o tavă tapetată, iar deasupra razi aluatul oprit. Coci circa 20 de minute. Reci, minitartele cu cireşe şi miere le presari cu zahăr pudră.