Minitarte cu cremă de vanilie şi mere

Un desert delicios pentru fiecare din familie!
Ingrediente
Pentru aluat 100 g unt 2 linguri zahăr 2 gălbenuşuri 1 ou 1 praf de sare 2 linguri lapte 250 g făină 1 ou coajă rasă de lămâie
Pentru crema de vanilie
3 ouă
150 g zahăr
300 ml lapte
500 g frişcă
Pentru ornat
1 plic tort-gelee transparent
mere feliate
Mod de preparare
Pentru aluat, freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, oul bătut, sarea, laptele, apoi făina şi coaja de lămâie. Amesteci uşor, cu o lingură de lemn, fără să frămânţi. Dai totul la rece, o oră, pentru a se întări, apoi întinzi o foaie potrivit de groasă şi tai rondele, ca să tapetezi formele. Înţepi din loc în loc aluatul şi coci minitartele la foc mic, un sfert de oră. La final, le laşi la răcit.
Pentru cremă, baţi albuşurile spumă tare, apoi freci gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi laptele şi amesteci pe baie de aburi, 10 minute, până se leagă. După răcire, încorporezi albuşurile, apoi frişca bătută. Umpli cu cremă minitartele şi le aşezi într-o tavă. Ornezi fiecare minitartă cu felii de măr peste care pui tort-gelee-ul preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le dai la frigider 2-3 ore sau peste noapte.
sursa foto: Photoland/Profimedia